El gran repte del 2030 per a Viladecans

La societat actual s’enfronta a una gran emergència i necessitem solucions immediates. És per això que, ara més que mai, busquem respostes en la ciència i la innovació per aconseguir solucions.

La Comissió Europea destaca, dins de les seves moltes prioritats, transformacions necessàries per aconseguir ciutats intel·ligents i climàticament neutres abans del 2030. Per assolir-ho, ha llançat la missió de tenir 100 ciutats europees climàticament neutres, convertint aquestes ciutats en centres d’innovació en la transició verda europea. Aquestes ciutats seran les que guiïn a la resta per aconseguir el mateix objectiu l’any 2050.

De la mateixa manera, l’Agenda Urbana proporciona un seguit d’objectius que serveixen per orientar aquestes transformacions necessàries i per garantir una vida saludable i digna a les properes generacions. De fet, els deu propòsits estratègics de l’agenda urbana espanyola valoren, precisament, el model de ciutat mediterrània com un referent a preservar i desenvolupar, i conviden a fer una reflexió en profunditat sobre el model de ciutat que aspirem a desenvolupar a la pròxima dècada.

Aconseguirà Viladecans ser una ciutat totalment neutra el 2030?