Changemakers

"Amb la participació dels joves, el futur està assegurat"

Futur Noves generacions

Rubén Martínez

16 anys

Quin és el teu projecte de futur? A què et vols dedicar?:

M’agradaria seguir el que estic fent. Fer la carrera de periodisme i emprendre la meva carrera professional ja com a periodista titulat.

 

Per què et consideres un/una Changemaker? Creus que tens “poder” per ser un líder de canvi i contribuir a millorar el món? Creus que en el teu dia a dia fas servir conscientment aquest “poder”?:

Em considero un Changemaker perquè tinc la capacitat analítica d’observar i veure què passa al meu voltant, per intentar canviar-ho o solucionar-ho.

 

Com i cap a on ha evolucionat el teu pensament sobre el tema després que t’endinsessis i participessis en el projecte “Busquem Changemakers”?

Penso que, sobretot ara, l’ajuntament aposta fort pel futur de la ciutat i es recolza en els més joves per impulsar el canvi.

 

Et sembla important que es desenvolupi aquest projecte a la teva ciutat?

Molt important! Sempre és bo, i molt més en aquest cas, tenir un full de ruta del qual guiar-te. A més a més, amb la participació dels joves, el futur està assegurat.

 

Creus que l’educació que rebeu els joves condiciona la capacitat d’emprendre com a Changemaker?

Molt. De fet, el suport de les assignatures, classes i, sobretot, influències dels professors i companys fan que hi hagi més Changemakers.

 

Quina problemàtica social creus que és més urgent de solucionar? Se t’acudeix alguna idea o alguna possible solució? Com creus que podries ajudar tu?

La desigualtat social. En el meu cas, penso que podria ajudar participant en l’aportació de materials o d’ajuda escolar per als infants que no poden gaudir dels recursos mínims o necessaris per tenir una bona educació.

 

Què podem aprendre dels líders de canvi? Quins pensaments dels Changemakers hauríem d’aplicar tots al nostre dia a dia?

Penso que, un pensament crític o noves idees que puguin ajudar a evolucionar i canviar el món cap a millor, han de ser un exemple per a les persones, per tal que també adoptin aquests pensaments i idees.

 

Quin consell donaries a la propera generació de Changemakers?

Que s’involucrin en la seva ciutat i en els problemes que envolten i perjudiquen la societat en general, per molt petits que siguin. Crec que, tot i que siguin petits, és millor fer l’impossible per solucionar-los. Com se sol dir… de mica en mica, s’omple la pica.