Changemakers

"Crec en les meves idees i propostes, com també en les dels demés"

Desocupació Educació

Laia Saiz

16 anys

Quin és el teu projecte de futur? A què et vols dedicar?:

El meu projecte de el futur és treballar de policia, després de fer el cicle mitjà i superior informàtic.

 

Per què et consideres un/una Changemaker? Creus que tens “poder” per ser un líder de canvi i contribuir a millorar el món? Creus que en el teu dia a dia fas servir conscientment aquest “poder”?:

Em considero una changemaker perquè crec en les meves idees i propostes, com també en les dels altres. Crec que tots som changemakers, però només uns quants “surten a la llum”.

 

Com i cap a on ha evolucionat el teu pensament sobre el tema després que t’endinsessis i participessis en el projecte “Busquem Changemakers”?

No sabria respondre molt bé aquesta pregunta, al principi, vaig pensar que seria menys seriós. Però, quan vaig veure a l’alcalde, ja vaig pensar que sí que ho era. Per mi, va passar de ser un tema informal a més formal.

 

Et sembla important que es desenvolupi aquest projecte a la teva ciutat? 

La veritat és que Viladecans no és una mala ciutat, però sí que necessita els Changemakers! Com gairebé totes les ciutats.

 

Creus que l’educació que rebeu els joves condiciona la capacitat d’emprendre com a Changemaker?

No crec que l’educació hi tingui res a veure. Tot i que les escoles podrien ajudar: demanant propostes als alumnes o donant l’oportunitat de què tots expressin les seves idees.

 

Quina problemàtica social creus que és més urgent de solucionar? Se t’acudeix alguna idea o alguna possible solució? Com creus que podries ajudar tu?

Des del meu punt de vista, el problema social més important actualment és la desocupació i la dificultat per trobar feina. Em refereixo que, per exemple, per poder aconseguir qualsevol feina necessito experiència, però com puc tenir-la si no em contracten per això mateix? Crec que haurien d’haver-hi més llocs per a gent que acaba d’arribar dels estudis i que sigui més fàcil arribar a una feina per a nosaltres.

 

Què podem aprendre dels líders de canvi? Quins pensaments dels Changemakers hauríem d’aplicar tots al nostre dia a dia?

No sé.

 

Quin consell donaries a la propera generació de Changemakers?

El meu consell és que expressin totes les seves idees, a partir de les quals poden gestionar les seves opcions i veure quines són les millors, però mai callar-se alguna idea o proposta.