Changemakers

"Entre els 70.000 habitants de Viladecans hi poden haver persones amb idees innovadores, i aquests projectes donen peu a expressar-se"

Economia Circular Líder de canvi Reciclatge

Joel López

16 anys

Quin és el teu projecte de futur? A què et vols dedicar?:

Vull dedicar-me a alguna cosa que tingui a veure amb allò que estudio, en l’àmbit de la física.

 

Per què et consideres un/una Changemaker? Creus que tens “poder” per ser un líder de canvi i contribuir a millorar el món? Creus que en el teu dia a dia fas servir conscientment aquest “poder”?:

Crec que qualsevol té poder per generar un canvi a una petita escala, dins la teva família per exemple, proposant idees que serveixin per a la llar.

 

Com i cap a on ha evolucionat el teu pensament sobre el tema després que t’endinsessis i participessis en el projecte “Busquem Changemakers”?

El pòdcast m’ha servit per aprendre un munt de coses sobre molts temes, com ara el reciclatge o l’economia circular. M’ha servit per cultivar aquest pensament crític que un Changemaker necessita.

 

Et sembla important que es desenvolupi aquest projecte a la teva ciutat? 

És important per al desenvolupament d’una ciutat el contacte constant amb els seus habitants, si els dirigents no coneixen les opinions dels seus habitants no es prendran les millors decisions. Aquests projectes serveixen perquè el poble doni la seva opinió sobre temes rellevants per a la ciutat, entre els 70.000 habitants de Viladecans hi poden haver persones amb idees innovadores, i aquests projectes donen peu a expressar-se.

 

Creus que l’educació que rebeu els joves condiciona la capacitat d’emprendre com a Changemaker?

L’educació és importantíssima en el desenvolupament d’una persona, proporciona pensament crític, imaginació… Moltes qualitats que un Changemaker hauria de tenir.

 

Què podem aprendre dels líders de canvi? Quins pensaments dels Changemakers hauríem d’aplicar tots al nostre dia a dia?

Els líders de canvi tenen moltes qualitats que els ajuden a exercir aquesta feina, per exemple, com he esmentat abans, el pensament crític, la imaginació o la resiliència. Desenvolupar aquestes qualitats generaria una millora en el nostre dia a dia.

 

Quin consell donaries a la propera generació de Changemakers?

Que pensin, que siguin conscients, que tinguin un pensament propi, no hi ha res més important que això. Els tocarà viure en un món molt més difícil que ara, guiar-te per tu mateix serà importantíssim.