Changemakers

"No crec que tingui prou poder per canviar el món, però considero que tinc l’ambició per fer-ho"

Educació Energia

Nahuel Acevedo

18 anys

Quin és el teu projecte de futur? A què et vols dedicar?:

Pretenc poder dedicar-me a alguna cosa relacionada amb els meus estudis, formar el meu propi partit polític i, si pot ser, arribar fins i tot a ser president.

 

Per què et consideres un/una Changemaker? Creus que tens “poder” per ser un líder de canvi i contribuir a millorar el món? Creus que en el teu dia a dia fas servir conscientment aquest “poder”?:

No crec que tingui prou poder per canviar el món, però considero que tinc l’ambició per fer-ho i, en un futur, poder canviar el món o almenys millorar-lo, per poc que sigui.

 

Com i cap a on ha evolucionat el teu pensament sobre el tema després que t’endinsessis i participessis en el projecte “Busquem Changemakers”?

M’he adonat que les persones amb capacitat i recursos són molt necessàries per solucionar els problemes d’avui dia.

 

Et sembla important que es desenvolupi aquest projecte a la teva ciutat? 

Sí, crec que és necessari, perquè hi ha persones amb la capacitat de poder canviar el món, però que, per manca d’ambició, ganes o simplement d’informació, es queda en res.

 

Creus que l’educació que rebeu els joves condiciona la capacitat d’emprendre com a Changemaker?

Crec que sí que ho fa, la nostra educació està molt enfocada en una cosa que considero que, avui dia, està desfasada, i això pot fer que hi hagi menys “Changemakers”.

 

Quina problemàtica social creus que és més urgent de solucionar? Se t’acudeix alguna idea o alguna possible solució? Com creus que podries ajudar tu?

La problemàtica ambiental crec que és el més urgent avui dia. Una solució possible podria ser el canvi d’energies no renovables a energies renovables. A més al nostre país, on podem trobar tota mena de climes i on les energies renovables podrien ser molt eficients i ens permetrien no només ser un país considerat “verd”, també no tenir dependència d’altres països per obtenir energia, ja que amb el conflicte actual ens ha quedat clar que som molt vulnerables en aquest aspecte.

 

Què podem aprendre dels líders de canvi? Quins pensaments dels Changemakers hauríem d’aplicar tots al nostre dia a dia?

Considero que l’ambició que mostren alguns Changemakers és una cosa que la gent hauria d’aplicar al seu dia a dia.

 

Quin consell donaries a la propera generació de Changemakers?

Que s’animin a fer aquests canvis que tenen al cap sense importar el que altres diguin.