Changemakers

"Em sembla important i necessari que s’informi i promogui aquest projecte a les escoles"

Canvi Futur Medi Ambient

Tamar Guirao

16 anys

Quin és el teu projecte de futur? A què et vols dedicar?:

El meu projecte de futur és estudiar logística i dedicar-m’hi. De fet, m’agradaria ser creadora de contingut o directora de cinema, però són mons molt més complicats.

 

Per què et consideres un/una Changemaker? Creus que tens “poder” per ser un líder de canvi i contribuir a millorar el món? Creus que en el teu dia a dia fas servir conscientment aquest “poder”?:

Em considero Changemaker perquè, de mica en mica, he aconseguit fer petits canvis. No crec que jo sola pugui fer gaire, perquè una sola veu no sol tenir molta repercussió, però amb l’ajuda d’altres veus penso que podem arribar més lluny.

 

Com i cap a on ha evolucionat el teu pensament sobre el tema després que t’endinsessis i participessis en el projecte “Busquem Changemakers”?

Doncs ha evolucionat en el sentit que, en escoltar i reflexionar, m’he qüestionat diferents coses que podria canviar per tenir una millora per al medi ambient, o maneres d’aprofitar diferents recursos.

 

Et sembla important que es desenvolupi aquest projecte a la teva ciutat? 

Sí, em sembla important i necessari que s’informi i promogui a les escoles, perquè si des de petit ho aprenem i ho informem, hi poden haver més Changemakers els quals donin més veu cap a un canvi.

 

Creus que l’educació que rebeu els joves condiciona la capacitat d’emprendre com a Changemaker?

Sí el condiciona, perquè no ens ensenyen realment el que és emprendre almenys que estudiïs alguna cosa relacionada. Tampoc res sobre aprofitar els recursos que tenim sense esgotar-los, no ens ensenyen res que després a la vida, fora de l’escola, et serveixi de debò. Per exemple, no ensenyen a fer una declaració d’hisenda almenys que s’estudiï alguna cosa relacionada amb l’economia. Una assignatura que han tret a l’ESO (i estic totalment en desacord) és la Filosofia. És una assignatura que et fa pensar, et fa ser un Changemaker i t’ensenya a replantejar-te moltes coses, escoltar i aprendre. Finalment, considero que també s’hauria d’ensenyar educació emocional, ja que tampoc no s’ensenya, no et diuen res sobre els sentiments.

 

Què podem aprendre dels líders de canvi? Quins pensaments dels Changemakers hauríem d’aplicar tots al nostre dia a dia?

Realment, per a mi els líders importants no estan fent un canvi bo, sinó un canvi en coses mediambientals que acabaran amb nosaltres. Per mi, un exemple com a líder és l’alcalde de Viladecans i l’ajuntament en general, que pensen en accions que generen una millora al poble i al medi ambient.

 

Quin consell donaries a la propera generació de Changemakers?

Que no tinguin por d’expressar tot allò que vulguin com vulguin.